Dünya Down Sendromu Günü

Her yıl 21 Mart'ta, dünya genelinde Down Sendromu Farkındalık Günü kutlanıyor. Bu özel gün, Down sendromuna sahip bireylerin yaşamlarını kutlamak, farkındalık oluşturmak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek için bir fırsat sunuyor.

Down sendromu, genetik bir durumdur ve bireyin ekstra bir kromozoma sahip olmasıyla karakterizedir. Bu durum, bireyin fiziksel özelliklerinin yanı sıra zihinsel gelişimini de etkileyebilir. Ancak, Down sendromuna sahip bireylerin yaşamları, sadece bu tanımıyla sınırlı değildir. Onlar, sevgi dolu, yetenekli ve değerli bireylerdir.

Bu vesileyle bu videoyu hazırlayan, bu öğrencilerimize emek sarfeden özel eğitim sınıflarımızda görevli özel eğitim öğretmenlerimizin tümüne verdikleri emekten ötürü teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.

Yayın: 22.03.2024 - Güncelleme: 22.03.2024 14:11 - Görüntülenme: 41