Ortadağ Ortaokulu

Fatih Mahallesi Selahaddin Eyyubi Caddesi No27 SANCAKTEPE / İSTANBUL
Vizyon
Ortadağ Ortaokulu, çağın gereksinimlerini karşılayacak, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışıyla donanımlı bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir kurumdur. Vizyonumuz, öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmakla kalmayıp, aynı zamanda onları etik değerlere sahip, özgüvenli, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmektir. Biz Kimiz? Ortadağ Ortaokulu olarak, öğrencilerimizin her birini değerli bireyler olarak görüyoruz. Her öğrencimizin benzersiz özelliklerini tanımak ve geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Öğrencilerimizi kültürel, akademik ve sosyal anlamda donanımlı hale getirmek için çalışıyoruz. Hedeflerimiz; Akademik Mükemmellik: Öğrencilerimizi bilgiye erişim, analiz etme ve yaratıcı düşünme becerileriyle donatarak akademik başarılarını en üst düzeye çıkarmak. Karakter Gelişimi: Etik değerlere sahip, sorumluluk sahibi, empati yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirmek. Teknoloji Entegrasyonu: Teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak öğrenme deneyimlerini zenginleştirmek ve dijital yeterliliklerini geliştirmek. Öğrenci Merkezli Eğitim: Her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını tanıyarak, öğrenme sürecini kişiselleştirmek ve öğrencilerin ilgi alanlarını desteklemek. Sosyal ve Kültürel Farkındalık: Öğrencilerimizin küresel vatandaşlar olarak dünya ile etkileşimini artırmak ve kültürel çeşitliliği kutlamak. Değerlerimiz; Saygı: Her bireye saygı duymak ve farklılıkları değerli görmek. Dürüstlük: Doğruluk ve şeffaflık ilkelerine bağlı kalmak. Dayanışma: Birlikte çalışarak ortak hedeflere ulaşmak. Yaratıcılık: Problemlere yenilikçi çözümler bulmak için cesur olmak. Ortadağ Ortaokulu olarak, öğrencilerimizin her alanda başarılı olmaları için gereken ortamı sağlamak için kararlıyız. Bu vizyon doğrultusunda, öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.
Misyon
Ortadağ Ortaokulu, her öğrencinin potansiyelini keşfetmesine ve geliştirmesine olanak tanıyan bir ortam sağlayarak, öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal yönden güçlenmelerini sağlamayı amaçlar. Misyonumuz, öğrencilerimizi donanımlı ve bilinçli bireyler olarak yetiştirirken, onlara etik değerleri, kültürel anlayışı ve liderlik becerilerini kazandırmaktır. Eğitim Anlayışımız; Her Öğrenciye Ulaşım: Her öğrencinin bireysel ihtiyaçlarını tanıyarak, onların öğrenme sürecine aktif ve katılımcı bir şekilde dahil olmayı hedefliyoruz. Farklılaştırılmış Öğrenme: Öğrencilerimizin çeşitli öğrenme stillerini ve hızlarını dikkate alarak, onlara özgün öğrenme fırsatları sunuyoruz. Etkileşimli ve Uygulamalı Öğrenme: Sınıf içi etkileşimleri ve pratik deneyimleri vurgulayarak öğrencilerimizin öğrenme deneyimlerini zenginleştiriyoruz. Kapsayıcı Ortam: Her öğrencinin kendini kabul edilmiş ve desteklenmiş hissettiği bir ortam sağlayarak, çeşitliliği kutluyoruz. Toplumsal Sorumluluk: Öğrencilerimizin toplumsal sorumluluk bilinci kazanmalarını teşvik ederek, onların sosyal ve çevresel duyarlılıklarını artırıyoruz. Ortadağ Ortaokulu olarak, öğrencilerimizin güçlü bir temel eğitim almasını ve bireysel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, öğrencilerimizin her birinin kendilerini ifade edebilecekleri, öğrenebilecekleri ve büyüyebilecekleri bir ortam sunmaya kararlıyız.
Öğretim Şekli :Okulumuzda normal (tekli) öğretim yapılmaktadır.
Melis Nur Turizm - Metin ERCAN - Tel : 05342700706